Са задовољством обавештавамо све заинтересоване да је Одсек за пољопривредно-прехрамбене студије у Прокупљу, у оквиру Топличке академије струковних студија акредитовао нови студијски програм основних струковних студија – Гастрономија.
Овај програм представља одговор на растућу потребу за стручњацима у области припреме и обраде хране, као и развоја гастрономске културе у Србији и региону.
Студијски програм Гастрономија осмишљен је тако да студентима пружи:
- Знања и вештине у области припреме, обраде и презентације хране.
- Разумевање процеса производње и прераде хране у складу са савременим стандардима.
- Упознавање са традиционалним и модерним гастрономским техникама.
- Развој креативности и иновативности у кулинарству.
Упис на студијски програм Гастрономија планиран је за школску 2025/2026. годину.
Будите део нове генерације гастронома и допринесите развоју кулинарске сцене у Србији!
Књигу наставника на студијском програму Гастрономија, основне струковне студије, можете погледати
Књигу предмета на студијском програму Гастрономија, основне струковне студије, можете погледати